2017. április 25., kedd

Kitálalt a gyorséttermi dolgozó: biológiai hulladékkal etetnek minket

Fotó: independent

A legtöbben talán nyugodtan térnek be egy gyorsétterembe, azt gondolva, ott aztán rend és tisztaság uralkodik. A valóság azonban egészen más, bizonyos helyeken penészes jéggép, máshol soha ki nem tisztított kávégép várja a vásárlókat. Mutatjuk, mi az, amit soha ne egyél egy gyorsétteremben. Korábbi alkalmazottak meséltek a Reddit közösségi oldalon.


A Subway egy amerikai üzletében dolgozó egykori alkalmazott a Redditen beszélt arról, mi az, amit inkább ne rendeljünk, ha betérnénk egy szendvicsre. Három hozzávalót kell mindenképpen kerülni:

a húsgolyót
a sült marhahúst
a sajtot.
Reggel például nem szabad húsgolyót kérni, mert egészen biztos, hogy nem friss, akármit mondjon is az eladó.

A sült marhahússal is vigyázni kell, ez romlik meg a leghamarabb
- írta az alkalmazott. A sajtokkal kapcsolatban nem annyira drámai a helyzet, ha már nagyon kevés a pultban, inkább ne kérjünk a szendvicsbe. "Jó esélye van, hogy nedves, lucskos lesz".

Egyébként érdemes jelezni, ha gondunk van a kapott étellel. Ha úgy érezzük, valami nincs rendben, csak szóljunk, vagy kapunk egy új szendvicset, vagy levásárolhatjuk az árát. Arról is beszélt, hogy abban az üzletben, ahol ő dolgozik, nem viszik túlzásba a takarítást, a vágódeszkákat például mindössze havonta kétszer szokták elmosni. "Biológiai hulladékként kéne kezelni" - jegyezte meg. Mindezek ellenére nagyon szeret a cégnél dolgozni, az ő kedvence egyébként az olasz fűszeres szendvics.

Máshol sem jobb a helyzet
Nem csak a Subway alkalmazottja tálalt ki. A McDonald’s dolgozói szintén a Redditen beszéltek arról, hogy soha, semmilyen körülmények közt ne rendeljünk halat.

"Csinálunk egy csomót, és aztán egész nap ott áll, míg végül valaki rendel egyet. Soha sem kapsz friss halat, órákig áll, mielőtt felszolgálnánk".
Egy másik McDonald’s alkalmazott a csirkés burgerektől is lebeszélné a vásárlókat, ugyanis tapasztalatai szerint a grillen sütött csirkemell is órákig áll.  Más szerint a kávékat célszerű kerülni, mert a kávégépeket nem tisztítják túl gyakran. Ugyancsak egy másik McDonald’s alkalamzott számolt be arról, hogy jobban járunk, ha jeget sem kérünk az italunkba. "El sem tudom mondani, hány döglött legyekkel és penésszel teli jéggépet láttam" - írta egyikük.

Forrás: Pénzcentrum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése