2016. szeptember 26., hétfő

Ezektől a bébi elefántoktól el lehet olvadni

Bébi állatok annyira aranyosak és szórakoztatóak. De van egy "baby" elefánt nagyobb súlyú, mint a legtöbb felnőtt ember, szinte nincs szőr rajta és szereti a sarat.Tény hogy a bébi elefánt határozottan az egyik a legaranyosabb az összes bébi állatok közül!
Az elefántok a legintelligensebb állatok a földön. Az agyuk súlya általában 5 kg. Sokkal több mint bármely más szárazföldi állaté.
Ők általában kimutatják bánatukat, humorukat, együttérzésüket, együttműködésüket, önismeretüket, eszközhasználati tudásukat, játékosságugat, és a kiváló tanulási képességeiket is.
Koreában az állatkertben egy elefánt meglepte a gondozóit. Önállóan megtanulta a parancs szavakat és a mozdulatok,kontextusokat és 8 szót tökéletesen megértett.
Az elefántok könnyen és gyorsan tanulnak még fogságban is. Bármilyen tárgyat könnyűszerrel mozgatnak az ormányukkal.
Előfordult egy állatkertben hogy az elefántok közül egy betegséget színlelt és míg vele foglalkoztak addig a többiek kinyitották a zárat és megléptek. Persze vissza terelték őket de tudni kell hogy remekül tudnak cselezni is.
A nőstény elefántok élnek egy állományban mintegy 10-en,és a legtapasztaltabb matriarchaa vezetőjük.Míg a hímek általában magányosan mozognak a csorda állománya körül. A nőstények minden állományban segítenek egymásnak, hogy élelmet találjanak és a borjak gondozásában is segítenek egymásnak .Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése