2016. július 20., szerda

Köldökgyertya

Van egy kis fölösleges pénze? Javaslom, ajánlja fel valamilyen jótékony célra. Persze van, aki nem ezt teszi: a papírpénz meg is gyújtható, sőt, a WC-n is le lehet húzni. De ami még jobb: teljesen haszontalan temékeket is vehetünk belőle. Sokakat ez nagyobb elégedettséggel tölt el, mintha tábortüzet raknának a megtakarításukból.
Az értelmetlen, haszontalan termékek között jelentős arányban találhatóak olyanok, amelyeket a vásárlók egészségük megjavítása érdekében vásárolnak. A fogyasztószerek pedig ezen az alkategórián belül is biztosan a dobogón vannak.
Sajnos, sokan képtelenek elfogadni, hogy kevesebb evéssel és több mozgással tehetünk a legtöbbet a testsúlycsökkentésért. Nem véletlenül: nem könnyű lemondani a finom falatokról, s a sportolásban pedig az a legrosszabb, hogy nagyon fárasztó. Hát nem könnyebb a kényelmes fotelben hátradőlve, csipszet majszolgatva bevenni egy fogyasztópirulát, vagy valamilyen, különösebb strapával nem járó hókuszpókusszal lefogyni? Hát de. S erre a pofonegyszerű felismerésre egészen nagy iparág épült.

 Miért ne fogyhatnánk le például köldökgyertyával? Az ötlet nagyszerű: a fülgyertya sokak körében népszerű termék (igaz, hogy szakemberek szerint nem ér semmit, sőt veszélyes), erre könnyen ráépíthető egy újabb felhasználási mód és cél. Ehhez elő kell venni a jól bevált receptet: egy jól megkomponált áltudományos blabla sokak pénztárcáját megnyitja. Hiszen ki ne olvasná jóleső érzéssel, hogy egy olcsó módszerrel a szervezet metafizikai és/vagy biopszihikai központjára hatva is lefogyhatunk? A sejtjeink elektromos rendszerének befolyásolása által? Ráadásul még a hopi indiánok is ezzel fogytak le (vagy el?) - ááálllííítólag...

Mert ugye:
"A köldök az emberi szervezet metafizikai és/vagy biopszichikai energia központja; szenvedélyeink, túlfogyasztásaink (evés, élvezeti szerek) irányítója. Amikor köldökgyertyázol, ezt a központot harmonizálod: így köldökgyertyázással még a fogyókúrád is felgyorsíthatod, miközben kellemesen pihensz kedvenc díványodon! (...) 
Köldökgyertyázással az összes alapvető szerv és őselem összekapcsolódik, serkentve a csí" és a vér áramlását az egész szervezetben. A köldökgyertyázás egyesíti az egész szervezetet, és fenntartja a harmonikus működési állapotot, egyensúlyt. Mindezek pedig segítik a blokkoldást, mint például az elhízás, vagy kényszeres evés kiváltó okainak felszámolását és elengedését. Utat enged a salakanyagok távozásának, elősegíti az emésztést és csökkenti a gyulladásos gócokat, ráadásul mellékhatások nélkül. A köldökgyertyázás célja a testet átszövő energiapályák oldásán át a szervezet egyensúlyi állapotának visszaszerzése, az érzőreceptorok aktiválásával a test öngyógyító folyamatainak befolyásolása. A testgyertyák a köldökben elégetve, elősegítik az emésztést, alkalmasak a testsúlycsökkentő diéták kiegészítésére."

Ezek olyan blőd állítások, hogy tudományos cáfolatukra nem kell (és nem is lehet) túl sok karaktert pazarolni: a köldökgyertya működési elvével kapcsolatos állításoknak az égvilágon semmi alapja és semmi értelme. Amit fent olvashatunk, az nem más, mint egy teljesen bizonyítatlan hatású "fogyasztószerről" szóló, a vásárlók befolyásolására (hogy azt ne mondjam: megvezetésére) mesterien megfogalmazott szöveg...
A diványon való heverészés azonban fogyókúraként valóban vonzónak tűnik... Kíváncsian várom, legközelebb melyik testnyílásba kell gyertyát dugnunk a még jobb egészségi állapot elérése reményében!


via

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése