2016. július 6., szerda

Írországból jött a történet, ahol köztudottan sport piásan autózni.

Egy ír kisváros, Donegal egyik kocsmája parkolójának sötét zugába szép csendesen behúz az éjszakai járôr. Kisvártatva, mikor bent elhangzik a 'záróra!', látja, hogy kijön egy igencsak támolygó alak, alig tud már járni. Az ember botorkál egy ideig a parkolóban, a zsaru meg csendben figyeli.

Végtelennek tűnô ideig jön-megy a pasas, próbálgatja a kulcsát vagy öt-hat kocsi zárjába, míg végül sikerül megtalálnia a sajátját. Nagynehezen kinyitja az ajtót, és szinte beesik az ülésre. Az emberek szállingóznak közben kifelé és elfelé, de ô csak ül, csak ül, hosszú percekig.

Végül aztán beindítja a motort, bekapcsolja az ablaktörlôt - csendes nyári este volt! - , az indexet kapcsolgatja ki- meg be, dudál, aztán felkapcsolja a világítást. Elindul a kocsival.., megy pár centit, aztán kicsit vissza, aztán újra még vagy jónéhány percig, míg végül egyhelyben marad megint egy jó ideig. Közben a többi vendég elhajt, gonddal kikerülgetve a szerencsétlenkedôt.

Mikor aztán az utolsó kocsi is kihúzott a parkolóból, végre elindul, szép lassan , ki az útra. A zsaru, aki türelmesen csak erre várt, begyújtja a motort, felkapcsolja a villogó lámpákat, startol és megállítja az ürgét, hogy megszondázza.
Legnagyobb meglepetésére a szonda "0" alkoholt mutat! Nem tudja mire vélni zsandárunk a dolgot, mondja a vezetônek, hogy be kell hogy kisérje az ôrsre, mert nyilvánvalóan a szonda hibás.


- Nem hiszem - mondja a sofőr büszkén - csak ma este én vagyok az ügyeletes csali!


Szerkesztette: Vadász Ili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése