2016. május 1., vasárnap

Egy étterem így segít az éhezőkön


Amikor egy étterem tulajdonosa Kochiban, Indiában, látta, hogy egy hajléktalan nő eszik egy kukából, tudta, hogy tennie kell valamit. Tehát Minu Paulinennek jött egy zseniális ötlete. Felismerve, hogy az ő étterme a Pappadavada, sok ételmaradékot kiönt, úgy döntött, hogy egy hűtőszekrényt kirak az utcára, így a hajléktalanokon is tud segíteni.


Ez nyílt és bárki szabadon használhatja azt. A hűtő rendszeresen kap adományt éttermektől, mecénásoktól és sok más embertől is.75-80 adag étel naponta kerül a hűtőbe.
"A pénz a tiéd," mondta a Huffington Post. "De az  erőforrások tartoznak a társadalomra. Ezt az üzenetet  szeretnénk küldeni mindenkinek. Ha pazarolja a pénzt ... akkor pazarolja a társadalom erőforrásait. "
Ezt a jó példát követhetnék a világ minden országában. Mindenhol vannak szegények akik a kukákból esznek,éheznek. Az éttermek millió tonnaszámra dobják ki az ételmaradékot a szemétbe holott egy ilyen egyszerű megoldással rengeteg ember menekülhetne meg az éhhaláltól vagy éhezéstől.
Magyarországon szintén temérdek étel megy a megsemmisítőkbe holott nálunk sok a szegény és sok a hajléktalan is akik örülnének ha naponta csak egyszer ehetnének akár.


Szerkesztette: Vadász Ili
A forrás részben: Huffingtonpost

1 megjegyzés:

  1. Ilike,tudod ez a fajta mentalitás hiányzik a magyar emberekből!Először az étel tűnne el,aztán a hűtő szekrény !Meg aztán a Köjál is belekötne .Meg az ön kormányzat meg a stb.hivatal !Ezért nem működnek a reformok nálunk !!!

    VálaszTörlés